Du ville tro at du som vegetarianer bare ville unngå kjøttprodukter, og det ville være greit å spise alt, men dessverre, med vår matindustri, fungerer det ikke akkurat. En rekke matvarer virker vegetarianer, men egentlig er det ikke, noe som betyr at hvis du kutter kjøtt ut av kostholdet ditt, må du være spesielt oppmerksom på hvilke ingredienser du spiser. Noen ganger er animalske produkter tilsatt bare for smak, men andre ganger er de vant til å bevare mat eller legge til tekstur.

Redaktørens notat: Matene som er oppført nedenfor, kan noen ganger inneholde kjøttprodukter, men det er ikke alltid tilfelle. Pass på at du alltid sjekker ingredienser hvis du er bekymret for at noe ikke kan være vegetarianer

"Når du følger et vegetarisk kosthold, vet du at du skal formidle de åpenbare dyrkildene til mat - den hamburgeren, heten eller fisketekoen, " sier Lara Felton, RDN og leder av ernæring på ShopWell, en app som kan hjelpe forbrukere finner skjulte ingredienser, over e-post til travle. "Men dette er de åpenbare, og det blir vanskelig når du må se på ingredienser av tilsynelatende trygge matvarer, og prøv å finne ut hvilke som kan ha animalske avledede ingredienser."

Hvis du er vegetarianer, eller bare ikke liker å spise kjøtt, vær oppmerksom på disse overraskende 11 matvarer som ofte ikke er vegetarianer, så du spiser ikke noe du ikke vil spise uten å vite.

1. Hvit sukker

Alt du bakers der ute, vær forsiktig. Raffinert sukker laget av sukkerrør filtreres med beinrull, noe som resulterer i søtningsmiddelets hvite farge, ifølge Huffington Post. Sukkeret i seg selv inneholder ikke disse beinpartiklene, men det kommer i kontakt med dyrets bein før det pakkes.

2. pommes frites

Komfortmaten kan virke som et godt kjøttfritt alternativ, men ofte blir disse spudene tilberedt i en animalsk fettbasert olje. "Spør alle stekt mat på mat, med mindre annet er sagt, " sier Tiffany Newenhouse, RD over e-post. "Noen ganger vil de steke maten i animalsk fett som svinekjøtt eller biff."

3. Bananer

Hvordan kan en frukt ikke være vegetarianer? Klandre det på plantevernmidler. Noen bananer inneholder et spray-på belegg som kalles chitosan som skal utvide holdbarheten til bananer, ifølge Science Daily. Imidlertid er dette belegget et derivat av reker og krabbeskjell, som utgjør et problem for vegetarianere.

4. Red Candy

Det er vanskelig å forestille seg hvordan en hard candy ikke kunne være vegetarianer, men de får sin farge fra en ikke så uskyldig kilde. "Vær oppmerksom på hvor den røde fargen kommer fra i en matvare, " sier Beth Warren, MS, RD, CDN over e-post. "Carmine, også identifisert som Crimson Lake, Cochineal, Carminsyre og Natural Red # 4, er et rødt fargestoff avledet av ørsmå røde parasittskala insekter."

5. Parmesanost

De fleste oster er fine for vegetarianere, men spesielt parmesanost forårsaker et problem. For å bli sertifisert som ekte parmesanost, må meieriproduktet fremstilles ved hjelp av dyreløpet, som kommer fra en babykalve, ifølge Vegetarian Society.

6. Pie

Kaken ser definitivt ikke ut som om det vil inneholde kjøtt, men mange pajeskorpen inneholder lard som en av hovedbestanddelene. Dette gjelder for mange ferdiglagde pajeskorpser du kan finne i supermarkeder også, inkludert boxed mikser.

7. Øl

"Noen øl er avklart ved hjelp av en rekke dyrebaserte botemidler, " sier Warren. "Gelatin (fra dyrebein), isinglass (fra fiskeblærer), benmarg og kasein er mulige ingredienser."

8. Vitaminer

Du tenker nok ikke to ganger om hva som er i kosttilskuddene dine, men du vil kanskje starte nå. "Sjekk alltid etikettene, som de vanligvis vil merke vegetarianer eller veganer på pakken, " sier Newenhouse. "Mange ganger fyller fyllstoffene som gelatin fra animalske produkter."

8. Miso suppe

Miso suppe inneholder en ingrediens kalt tørket bonito, også kjent som fisk flak. "Andre asiatiske retter vil bruke fiskesaus, " sier Newenhouse. "Siden dette kan være høy allergifremkallende mat, vil de fleste steder avsløre informasjonen på menyen eller nettsiden. Men en enkel grønnsakskimchi kan ha fiskesaus gjemt der inne."

9. Yoghurt

Selv om vi alle vet at yoghurt ikke er vegan, kan noen merker faktisk ikke være vegetarianer. Enkelte yoghurt inneholder gelatin, som brukes til å tykkere tekstur, men gelatin er laget av å koke huden, brusk og bein fra dyr.

10. Bean And Cheese Burrito

"En bønne- og ostburrito er et klassisk vegetarisk valg og noe du kan finne i noen gang dagligvarebutikk frossen matgang, så hva kan gå galt?" sier felton "Ja, refried bønner er typisk laget med lard, noe som gjør dem minst vegetarisk vennlig bønne valg."

11. Caesar Salat

Mange vegetarianere velger salat, men vær forsiktig med mange keisere. "Caesar salat dressing er ofte laget med ansjospasta, så selv om resten av salaten kan være kjøttfri, er dressingen ikke sikker, " sier Felton.

Generelt har disse matene risikoen for å ikke være vegetarianer, men spør alltid eller kontroller ingrediensetiketten for å se om du er god til å gå.